tirsdag den 9. april 2024


Genbesøg biotopen



Det var en rigtig fin oplevelse at genbesøge biotopen på solbeskinnet forårsdag. Farverne, lydene og duftene tager sig markant anderledes ud, end når vinteren er over os. Jeg tænker også, at den positive indvirkning som sollyset har på vores sind, forstærker oplevelsen yderligere.

I de tidligere indlæg omhandlende aktiviteter på biotopen, redegjorde jeg for en sansetur med målgruppen, som er voksne med udviklingshæmning. Tanken med sanseturen er, at den skal finde sted om vinteren, efteråret, foråret og om sommeren. Jeg har nu ved selvsyn oplevet forskellen på at opholde sig på biotopen på en råkold vinterdag, og på en lun forårsdag, hvori der uden tvivl ligger et stort potentiale for det pædagogiske arbejde. Man kunne inden afgang til biotopen kigge på billeder fra seneste besøg, således at dette står i frisk erindring hos målgruppen, herefter er det med at suge til sig af indtryk og lade sanserne råde. Når målgruppen før eller siden lader sig optage af planter eller dyr, kan vi imødegå dem fx mikroforskermetoden.   





Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Sørens myrer

  Myrens evne til at booste de unges selvværd og selvtillid. Da målgruppen er taget ud fra de unge jeg arbejder med til dagligt, passer dett...